вівторок, 2 грудня 2014 р.

Вуглеводи

Вуглеводи

Целюлоза входить до складу деревини, і тут багато секретів:
Як вони пов'язані з будовою молекули целюлози?
Чому деревина «зміїного дерева» піратинера в півтора разу важче води, чому є залізна береза, що тоне у воді?
Чому деревину ясена і дуба стругати важко, буку і берези обробляти легше, а липа і осина найподатливіші породи?
Чому найкращі олівці з кедру?
Для струнних музичних інструментів необхідна деревина ялинки, тільки тоді вони будуть звучати красиво. У ялинки дуже рівні й майже однакові волокна, вони добре резонують, відкликаються на звук.
Але найдивніше стається з деревиною, коли до неї доторкаються руки майстра.
Був такий майстер Микола Михайлович Бронніков. Побачив він у багатого купця кишеньковий годинник і надумав виготовити такий же годин-ник з дерева. Шість років він ішов до своєї мрії. Годинник був розміром з п'ятак, корпус — з капу, пружина — з бамбуку, стріли — з жимолості. Годинник відмінно йшов, показував точний час.
Російський письменник А.І. Герцен дізнався про цей годинник і взяв його на виставку. Та недовго він був на виставці. Його побачив майбутній імператор Олександр II, наказав заплатити майстру і повіз годинник із собою. У палаці Кремля серед дорогоцінних експонатів можна знайти цей годинник. Він добре зберігся, і, якщо його завести, знову буде точно відлічувати хвилини.
А у блокадному Ленінграді, завдяки знанням вче¬них, деревина врятувала життя багатьом людям. У Ленінграді через нестачу білкової їжі люди хворіли страшною хворобою — аліментарною дистрофією — організм поглинав власний білок. Вчені одного із наукових інститутів виявили на складі дерев'яну тару у великій кількості. Вони не спалили ящики. Руками, які не згиналися від холоду, вони робили з них тріски, нагрівали їх у суміші з сульфатною кислотою, і на продукт реакції поселяли клітини дріжджів. Дріжджі харчувалися цією речовиною, нарощували свою масу.
Одержаними дріжджами годували перш за все дітей, жінок. Кількість хворих на аліментарну дистрофію зменшувалась.
Дайте відповідь:
Яка реакція відбувалася при нагріванні трісок у присутності сульфатної кислоти?
Яка речовина утворилась?
Задумайтесь! А може, це правда? Як ви думаєте? Сьогодні вчені вже довели, що дерево, як людина і тварина, має біоенергетичну природу, через яку можливий інформаційний зв'язок між деревами, а також між деревом і людиною.
Кажуть, ясен запобігає ясновидінню, сосна — дерево спокою і висоти духу, дерева-захисники — осина, яловець, береза, горішник схильні повернути наш розум до розсуду. Енергія дуба надає нам сили. Береза — особливе дерево, від неї допомогу може отримати той, хто її любить. Є навіть приказка: «Кого береза полюбить, той коло неї здоровий буде».

Немає коментарів:

Дописати коментар